Usi de interior

usi de interior de calitate superioara

Cum aleg usile de interior?

Alegerea usilor de interior inseamna mai mult decat functiile sale simple: a separa camere si a se inchide si deschide. Usile adauga un nivel suplimentar de detaliu al stilului de design al casei voastre si asigura controlul zgomotului si al intimitatii.  Pentru a te ajuta sa alegi usile de interior o sa evidentiem in continuare aspectele pe care tu trebuie sa le iei in considerare.

 

Care este stilul meu?

Desi pare evident, asigura-te ca alegi o usa de interior care sa iti completeze stilul si casa. La o privire atenta, inspiratia poate fi gasita peste tot: in varsta, locatie si chiar in modul cum intentionezi sa utilizezi spatiul: daca iti doresti o locuinta moderna atunci usile din gama Nova Premium oferta un finisaj durabil si modern, dar daca iti doresti sa obtii un aspect mai clasic atunci te poti orienta catre colectiile noastre de usi cu furnir natural.

 

Constructia foilor de usa:

 • usi simple cu suprafata plata, peste care se aplica diverse tipuri de finisaje, integrandu-se usor in interiorul casei. Foile de usa simple au rama din lemn de rasinoase peste se aplica HDF. Interiorul standard este format dintr-o structura in forma de „fagure” pentru a-i asigura rezistenta, dar optional (contra cost) aceasta poate fi inlocuit cu o structura din: pal tubular sau pal plin.
 • realizate din mai multe module. Acest tip de constructie este folosit in mod frecvent la usile integral din lemn (diminueaza riscul ca lemnul sa se deformeze in timp), dar exista situatii cand aceste tipuri de usi sunt realizate integral din HDF.

 

Tipuri de finisaje pentru usile de interior:

 • furnir natural – realizat din diverse esente de lemn, lacuit sau vopsit in diverse culori.
 • vopsite in culori din paletarul ral sau ncs ( de obicei albe sau gri)
 • laminat CPL – imita in detaliu fibra lemnului si ii confera usii rezistenta sporita la actiuni mecanice: zgarieturi, arsuri de tigara sau umidatate excesiva. Folosit in mod special in zonele cu trafic intens: spatii comerciale, birouri etc.
 • folie de finisaj – hartie decorativa ce imita fibra lemnului, tratata cu lac ecologic pentru rezistenta sporita la zgarieturi.

 

Tipuri de tocuri:

Desi de multe ori trecute cu vederea tocurile usilor de interior sunt aspect important, influentand aspectul final al casei:

 • toc fix (de obicei cu un singur set de pervaze, sau cu posibilitatea achizitionarii acestuia). Acest tip de toc nu poate fi ajustat in functie de grosimea peretului.
 • toc reglabil – include doua seturi de pervaze si poate fi ajustat in functie de grosimea peretului.

Tocurile pot fi din lemn sau mdf, atat drepte cat si ovale.

Atentie: Pragurile de trecere intre suprafete diferite se lasa in functie de tipul de toc ales si nu de modelul foilor de usa!

 

Dimensiunile usilor de interior:

Cei mai multi producatori de usi de interior folosesc dimensiuni standard (cote exterioare ale tocului):

 •  Latimi: 68, 78, 88 si 98 cm pentru goluri de zidarie de: 70, 80, 90 si 100 cm,
 •  Inaltime: 205 pentru goluri de zidarie de 206 pana la 209 cm

Colectia de usi Nova Premium asigura dimensiuni atipice:

 • inaltime standard la 214 cm pentru goluri de zidarie pana la 218 cm! Scurtatul este gratuit si se pot realiza usi cu inaltimi mai mici de 195 de cm.
 • latimile standard ale foile de usa sunt din 5 in 5 cm astfel ca indiferent de golul tau se gaseste o usa apropiata ca dimensiune.

 

Tipuri de usi de interior (dupa modul cu functioneaza):

 • usi cu balamale – sunt standard in fiecare casa si functioneaza prin tragere sau impingere pe partea dreapta sau stanga. Usile cu balamale pot fi cu o singura foaie de usa (intr-un singur canat) sau cu doua foi de usa (usi duble – in doua canate)
 • usi glisante: functioneaza prin tragere in lateral si sunt ideale pentru spatii mici, disponibile in varianta cu un singur canat sau cu 2 canate.

La ce momemnt se monteaza usile de interior?

In functie de tipul de toc ales usile se pot monta:

 • cu toc reglabil, atunci montajul usior se va face ultimul, intre prima mana de lavabil si a doua
 • cu toc fix atunci montajul se va face inainte de prima mana de lavabil pentru a putea fi reparat cu glet in jurul tocului

 

Cand trebuie sa iau decizia de cumparare?

Chiar daca montajul usilor se realizeaza ultimul in amenajarea unei locuinte trebuie sa tii cont ca exista zeci de nuante si zeci modele, tocuri pentru diverse grosimi de zid, deci implicit sute de combinatii posibile. Ca tu sa iti alegi produsul potrivit va trebui sa tii cont ca sunt produse care se livreaza si la 5 – 6 sapatamani. Produsele din colectia Nova Premium se livreaza in termen de 2 – 3 saptamani.

 

Cat dureaza montajul?

Durata medie de instalare a unei usi este de 1 ora.

 

Care este cel mai rezistent finisaj?

Laminatul CPL este cel dur finisaj rezistant la arsuri de tigara, umezeala si zgarieturi.

 

Ce solutii am pentru goluri de zidarie atipice?

In situatia in care golurile de zidarie sunt atipice si nu se potrivesc usile standard iti recomandam colectia de usi de interior Nova Premium: latimea foilor de usa este din 5 in 5 cm, si nu din 10 in 10 ca la usile standard, iar inaltimea maxima de 214 cm, scurtul fiind gratuit chiar si la goluri mai de 195 cm.

 

Se poate masura golul de zid cu usi deja montante?

Singura situatie cand golurile se pot masura cu usile deja montate este atunci cand se inaltura un set de pervaze astfel incat sa fie vizibila interfata dintre toc si zidarie.

iso9001

Fabricat dupa cele mai inalte standarde de calitate

x
Urmareste-ne pe Facebook!

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow